Bred och lönsam affiliate inom herrmode till salu

Hemsidan är Sveriges största blogg inom herrmode med en historik på 12 år. Idén med sajten är att vara en samlingsplats för framförallt modeintresserade män. Besökaren erbjuds stiltips, men också alla möjliga råd för att bli en bättre människa. Ägaren har lyckats bra med försäljning på webbsidan inom angränsande nischer, exempelvis sällskapsspel.

Tack vare sitt SEO-optimerade innehåll har sajten idag hög trafik och därmed bra försäljning. Fasta kostnader är minimala och hemsidan har ett gott rykte inom branschen med flera värdefulla samarbeten.

Verksamheten säljs för att kunna frigöra kapital för att satsa på andra projekt. Efter 12 års gediget arbete känner ägaren att det börjar bli dags att lämna över stafettpinnen till nya krafter.

Intäkterna består till största del av affiliate-samarbeten, men också länkförsäljning.

Lämplig köpare är du vill satsa på att producera mer sökoptimerat innehåll inom mode, sällskapsspel och angränsande områden vill ta en kraftigt växande webbsida till ännu högre nivåer. 

Omsättning och lönsamhet:

Cirka 600 TSEK under 2021, Har bland annat förmedlat kläder inom herrmode för över 3,5MSEK samt stora värden inom sällskapsspel. Sen slutet 2021 arbetare ägaren heltid med verksamheten och ser tydligt en uppåtgående trend på intäkterna.

Prognosen för 2022 är cirka 1MSEK i omsättning med minst 90% bruttomarginal.

Prisidé: 2,3 Msek eller bud

Transaktionen

Försäljning av hemsidan sker genom överlåtelse av domän och webbplats med tillhörande affiliatekonton m.m.

Kontakta oss för mer information och prospekt!

Processen inleds med att intressenter erhåller mer information om hemsidan.

Tillsammans med säljare väljs lämpliga intressenter ut för fortsatt process som innebär möte med ansvarig mäklare och möte med säljaren.

Kontaktperson och ansvarig företagsmäklare

Jonas Johansson – Associerad transaktionsrådgivare I Am Growth AB

0708 – 857809

jonas@iamgrowth.se

Charlie Magnusson – Analytiker transaktionsrådgivning

charlie@iamgrowth.se

Hjälp att sälja ert företag?

Behöver ni hjälp att sälja företaget eller vill ni ha en värdering av ett nuvarande bolag? Kontakta oss för ett första samtal.