Sälja e-handel

David Vesterlund ny skribent hos ehandelstips.se

Vår transaktionsrådgivare David Vesterlund är ny skribent hos Ehandelstips.se. En portal för e-handlare som delar med sig av kunskap från hela branschen. Tidningen har ett nätverk av branschexperter som skriver om allt från distributionskedjor till marknadsföring, juridik och entreprenörskap.

David Vesterlund, med sin bakgrund inom företagsmäkleri, finansbranschen och som företagsbyggare inom bland annat sökmotoroptimering, kommer bidra med kunskap om bland annat:

  • Försäljning av e-handel
  • Hur du maximerar värdet av din e-handel inför en försäljning
  • Vilka sätt man kan värdera en e-handel på
  • Skillnaden mellan att investera i och förvärva e-handel
  • Stora och små e-butiker, hur skiljer dig sig åt vid ett företagsförvärv
  • Ägarfrågor kopplat till att sälja företag, värdera och genomföra generationsskiften.

Viktigt att förbereda sig inför försäljning av ehandel

Intresset på marknaden är stort för att köpa upp e-butiker som antingen växer kraftigt eller är mycket lönsamma.

“Om bruttomarginalen är hög, minst 40% men gärna uppåt 70-80% och ehandeln har antingen har en small och tydlig nisch eller är breda, starka och med en fin historik kommer köparna stå på rad för att lägga bud.

För att affären ska bli bra krävs givetvis lönsamhet, fin intern struktur och ägare som agerar långsiktigt. Ingen affär ges över en natt utan processen, från påbörjad försäljning till genomförd affär, tillträde och en professionell överlämning tar minst 12 månader, ofta mer än så. En köpare vill gärna se ägaren kvar i bolaget under 6-24 månader för att säkra upp övertagandet.”

– Säger David Vesterlund, ägare och transaktionsrådgivare hos I Am Growth AB.

För den som funderar på att sälja sin ehandel är det klokt att förbereda sig väl. En början är att läsa de artiklar som framöver kommer att publiceras på ehandelstips.se.

“Ytterligare ett tips är att ta kontakt med oss på I Am Growth AB, vi har ofta så kallade “förutsättningslösa samtal” där vi bidrar med tips inför försäljning, estimerar värde på bolaget och bygger en första relation med ehandlare runt om i landet.” – Säger David Vesterlund.

Första artikeln ute nu

Första artikeln är redan publicerad med temat “5 förberedelser när du ska sälja din e-handel – Så höjer du priset”. Besök gärna Ehandelstips.se eller följ dem på Facebook och Linkedin.

Fler artiklar kommer – Håll utkik!

Vill du veta mer om vad din e-handel eller ditt företag är värt? Kontakta oss för ett första samtal.