Förhandlingshjälp

Förhandlingshjälp – När du fått ett uppköpsbud

Har du precis fått ett uppköpsbud men funderar på om det är bra eller vad nästa steg borde vara?

Ska du köpa en e-handel? Eller kanske ska du sälja ditt livsverk? Dessa processer innehåller  mängder av förhandlingar. En köpare har sin åsikt, en säljare har en annan. För att affären ska bli så lönsam som möjligt krävs att du förhandlar rätt – något som I Am Growth hjälper dig med.

Från förhandling till affär

Kanske har du fått ett uppköpsbud du inte vet hur du ska ta ställning till? Eller kanske har du skickat ett bud utan att komma vidare i processen? Processen från första kontakt till genomförd affär är en lång sådan, och det kan vara svårt att navigera rätt.

Innan en affär kan genomföras krävs att båda parter genomför en förhandling och är överens om samtliga villkor, exempelvis gällande pris och hur överlåtelsen ska gå till. Detta är ofta lättare sagt än gjort, och det kan vara nödvändigt att ta hjälp av utomstående part.

Förhandling som ger resultat

En förhandling är ofta både tids- och energikrävande. Det krävs noggranna förberedelser och det är viktigt att veta hur du ska ta ställning till budet och att identifiera nästa steg. När förhandlingen väl börjar är det även att veta vilka villkor som är viktiga och hur du kan få igenom dem.

I Am Growth är en digital företagsmäklare specialiserade på att köpa och sälja e-handel, digitala plattformar och tillväxtföretag. Vi hjälper dig i dina förhandlingar – för att din affär ska bli så smidig och lönsam som möjligt.

Kontakta oss!

Behöver du hjälp inför uppköp eller försäljning? Kontakta oss i dag så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa just dig.

Om ni inte behöver hjälp med förhandling utan istället med en värdering, att sälja företag eller köpa företag. Vill du ha hjälp att sälja ditt företag kan du läsa mer om oss som Företagsmäklare här. Läs mer på respektive länk och kontakta oss för ett första samtal.