Köpa företag

Köpa företag

Har du alltid drömt om att vara företagare? Eller kanske vill du expandera din befintliga verksamhet? Att köpa ett företag är ofta den snabbaste lösningen, och kan vara enklare än vad du tror. I Am Growth hjälper dig i hela processen kring att köpa bolag, vilket tar dig närmre drömmen om ett framgångsrikt företagande.

Hitta bolag till salu

Det första steget i att köpa företag är att hitta bra bolag och verksamheter till salu. Vill du köpa hela företaget, eller är du bara ute efter en inkråmsaffär? I vissa fall kan det finnas delar av en affärsrörelse till salu men det troligaste är att hela företag är ute till försäljning och att du själv behöver föreslå en ”carve out” om det är vad du söker.
När du väl hittat ett bolag till salu som är av intresse, och som möter ditt syfte, gäller det att göra grundlig research om verksamheten och branschen.

Bland annat bör du:

  • Se över företagets förutsättningar, så som kunder, konkurrenter och produkter
  • Granska företagets resurser och kompetens, så som lokaler, utrustning och personal
  • Kontrollera att varulagret är kurant och säljbart
  • Undersöka företagets befintliga avtal

Köpa bolag – När du hittat rätt

En företagare som annonserar sitt företag till salu vill alltid se till att hitta rätt köpare. Du behöver därför bevisa att du är rätt person att köpa bolaget och ta över dennes livsverk. Se till att skapa en genomtänkt affärsplan som visar hur verksamheten ska bedrivas när du tagit över.

När du ska gå igenom avtal och dokumentation inför köp av företag är det viktigt att vara noggrann! För att det ska vara lönsamt att köpa ett företag vill du undvika risken att drabbas av överraskningar i senare skede.

För att få hjälp med finansiering för ert företagsförvärv kan ni läsa mer om företagslån för att köpa företag här.

I Am Growth – din hjälp vid köp av företag

I Am Growth är en digital företagsmäklare som hjälper dig när du ska köpa företag. Vi går igenom all viktig information för att affären ska blir rätt, riktig och lönsam. Vi hjälper dig att gå igenom alla avtal inför köp, så att du slipper oroa dig.

Kontakta oss!

Är du intresserad av att köpa företag? Kontakta oss för ett möte där vi går igenom din situation, för att sedan hjälpa dig till en bra affär.

Om du behöver hjälp med att värdera ditt företag eller sälja företag, läs mer under länken och kontakta oss för ett samtal. Vill du ha hjälp att sälja ditt företag kan du läsa mer om oss som Företagsmäklare här.

allmänna villkor om företagsförsäljning och transaktionsrådgivning här.

Information om vårt arbete för åtgärder mot penningtvätt.