Sälja hemsida för affiliate – 5 saker att tänka på för lyckat resultat

Organisk trafik, smidig överlämning och långsiktig lönsamhet. När du ska sälja din hemsida för affiliate finns många faktorer som påverkar utfallet. I den här artikeln ger Jonas Johansson, företagsmäklare hos I Am Growth, sina 5 bästa tips för hur du kan sälja din affiliate site med ett lyckat resultat. Läs också om hur du verkligen tjänar pengar på affiliate och varför trenden är stark för affiliates idag.

1. Redogör för utvecklingspotentialen

Du har tagit din affiliate site dit du vill, men en köpare har sannolikt planer på att driva sidan ytterligare ett eller två steg framåt. När du ska sälja din hemsida för affiliate är det därför viktigt att trycka på vilken utvecklingspotential din site har.

Går det att expandera till fler länder? Eller kanske att bredda hemsidans nisch? Påtala det för intressenterna! Ju större potential hemsidan har, desto mer attraktiv är den för en potentiell köpare.

2. Bädda för en smidig övergång

Smidighet är ett nyckelord vad gäller att sälja företag. En smärtfri överlämning är alltid uppskattat av köpande part, samtidigt som det såklart förenklar processen för dig.

Du har sannolikt järnkoll på allt rörande din affiliate hemsida, men kommer en köpare kunna kliva in i din roll utan några större problem? Om din site är beroende av att du sitter bakom spakarna bör du tänka om och göra den lättare att ta över.

3. Påvisa lönsamheten i din affiliate site

Kostnaderna för att driva en affiliate är väldigt låga. Därav förväntar sig de flesta köpare att lönsamheten är hög. När du ska sälja din hemsida för affiliate är det viktigt att du tydligt visar upp dess lönsamhet. Kapa onödiga kostnader och maximera provisionsavtalen innan du tar klivet ut på marknaden.

4. Satsa på organisk trafik (SEO)

En av hörnstenarna inom affiliate-marknadsföring stavas SEO. Det spelar ingen roll vilken typ av affiliate hemsida du ska sälja – i stort sett hela värdet i din site bygger på att du kan dra till dig organisk trafik. Se till att bygga upp en stark länkprofil och att optimera dina texter efter relevanta sökord innan du påbörjar säljprocessen. Arbetet kommer definitivt visa sig på prislappen.

5. Prioritera långsiktigheten

Historiska resultat är såklart av intresse för en potentiell köpare, men framtiden väger desto tyngre. Köparen betalar inte för dina intäkter den senaste månaden, utan för att kunna skapa en lönsam affär i flera år framöver. Du vill därför se till att den verksamhet du byggt upp är hållbar och kan fortsätta leverera resultat för nästa ägare, exempelvis gällande aktuella avtal.

I Am Growth hjälper dig att sälja hemsida för affiliate

Att uppfylla samtliga fem tips är allt som oftast en tidskrävande uppgift. Därför kan det vara en stor fördel att anlita en företagsmäklare. När du kontaktar oss på I Am Growth får du tillgång till vårt breda nätverk av potentiella köpare, liksom vår långa erfarenhet av branschen. Vi hjälper dig till en smidig försäljning och att uppnå bästa möjliga resultat.

Funderar du på att sälja din affiliate-hemsida?  Kontakta mig i dag så berättar jag mer om hur I Am Growth kan hjälpa just dig.