Företag till salu

Hitta företag till salu hos I Am Growth. Här har vi sammanställt samtliga bolag till salu just nu, för att du enkelt kunna hitta det företag som passar just dig.

Bolag till salu just nu

E-handel inom bastusegmentet

Bild inifrån en bastu

Lönsam och snabbväxande e-handel inom bastusegmentet. Bolaget har gott rykte i branschen och bra position inom både privata och professionella kunder. Stor del av försäljningen kommer från eget varumärke. God framtidssyn på tillväxt inom Sverige och övriga Europa. Lager i Sverige med kontor och showroom.

Omsättning: Cirka 30 000 000 kr

Resultat: Vinst

Antal anställda: 3-6

Kommande

Köp ett företag till salu genom I Am Growth

Vill du köpa ett företag till salu? Vi på I Am Growth finns här för dig. När du kontaktar oss tar vi ett inledande möte, där vi går igenom din situation och dina önskemål. Detta för att kunna matcha dig mot rätt bolag till salu, och på så sätt hjälpa dig till bästa möjliga affär.

Så kan vi hjälpa dig köpa en affärsrörelse till salu

Processen av att köpa företag kan vara en komplicerad sådan. Först och främst behöver du hitta rätt bolag till salu att köpa, det vill säga ett företag som matchar dina preferenser eller kan bidra till synergier i ditt nuvarande företag.

För att hitta rätt företag att köpa krävs att man gör grundlig research om såväl verksamheten som branschen. Här bör du bland annat se över följande punkter:

  • Företagets produkter, tjänster, kunder och konkurrenter
  • Bolagets resurser och kompetens, såsom lokaler, utrustning och personal
  • Företagets nuvarande avtal med kunder, leverantörer och andra aktörer
  • Bolagets ekonomiska situation

Du behöver också bestämma dig för vilken typ av affär som kan ge bäst resultat för dig. Vill du köpa hela företaget? Eller kanske vill du bara köpa företagets innehåll, en så kallad inkråmsaffär? Tillvägagångssättet kommer behöva anpassas efter vilken typ av affär du är ute efter.

Bakom alla företag till salu står en person som lagt ner sin själ i verksamheten. Därför krävs ofta att du visar för den nuvarande ägaren att just du är rätt person att ta över dennes livsverk. Se till att upprätta en tydlig affärsplan för hur du planerar att driva företaget vidare.

Sist, men inte minst, återstår avtalsförhandlingen. Du och säljaren ska nu komma överens om samtliga villkor för affären. Här krävs att du granskar all dokumentation noggrant, för att undvika framtida, negativa överraskningar. Många gånger kan det ta flera förhandlingsrundor innan avtalet kan signeras.

För att alla steg ska ske på korrekt sätt är det till stor fördel att ta hjälp av extern part, i form av en företagsmäklare. Vi på I Am Growth har lång erfarenhet av att både köpa och sälja företag. Vi hjälper er i samtliga steg – allt från due diligence till avtalsförhandlingen och tillträdet, för att ge din affär bästa möjliga förutsättningar.

Så väljer vi ut verksamheter till salu

Vi tar oss endast an projekt vi verkligen tror på. På så sätt kan du vara säker på att endast högkvalitativa företag säljs via oss på I Am Growth. Vi går noggrant igenom varje bolag till salu, för att säkerställa att de håller den nivå en köpare förväntar sig.

En av anledningarna till att vi är selektiva med vilka verksamheter till salu vi tar oss an, är att vi vill ha tid att lägga fullt fokus på alla våra projekt. Detta för att varje affär ska bli så bra och lönsam som möjligt för både våra säljare och köpare.

Kontakta oss

Hittar du ingen affärsrörelse till salu som matchar dina önskemål? Kontakta oss på I Am Growth. Under våra år som företagsmäklare har vi byggt upp ett brett kontaktnät av såväl köpare som säljare, och kan därför hjälpa dig att hitta rätt. Vi kan undersöka marknaden för att hitta ett företag som matchar dina preferenser.

Vill du sälja ditt företag? Kontakta oss för ett inledande samtal, där vi tillsammans kommer fram till bästa möjliga strategi för att nå en lönsam affär.

Innan du bestämmer dig för att köpa ett företag är det viktigt att vara väl förberedd. Läs vår checklista för att köpa företag, för att göra dig redo för den kommande affären.